Langvarige resultater for dig og din hund

Behandlinger i Nyborg på fyn

Vi træner med positive og venlige metoder

Hvordan kan osteopati hjælpe hunde?

Op til 70-80 procent af vores hunde har låsninger, skævheder og spændinger i kroppen, som medfører smerter. Dette kan begrænse hunden i dens hundesprog, dens bevægelser og påvirke hundens adfærd så den bliver aggressiv, depressiv, apatisk, stresset, hyperaktiv, nervøs, og nedsætte indlæringsevnen m.m.

Så oplever du, at din hund har adfærdsændringer, køresyge, øje som løber, hovedrysten, spændinger, krum ryg, dårlig balance, øreproblemer, dårlig mave, pelsforandringer, akut skelen, svært ved at rejse sig, ikke ønsker berøring, svært ved at komme op og ned eks. ud og ind af bilen, halter m.m., kan det være en god idé at få din hund igennem et osteopatisk tjek og justering. 

HUSK ! Osteopati erstatter IKKE dyrlægen, men er et godt supplement til dyrlægen, og er godt som forebyggende behandling. 

Hvad er osteopati?

Osteopati er en blid behandlingsform, som tager udgangspunkt i hele kroppen og alt væv i kroppen, dvs. muskelvæv, bindevæv/fascier, knoglevæv, led, nerver, sener, organer m.m. Man ser på kroppen som en helhed og filosofien bag osteopatien er, at når kroppen justeres mekanisk vil kroppens egne selvhelbredningsmekanismer træde i kraft og man vil få genoprettet kroppens naturlige funktion. 

Man behandler hele kroppen, da ubalance i et organ kan give forstyrrelser i bevægeapparatet eller omvendt. Problemer i et kæbeled kan give problemer i hoften, eller omvendt. Problemer i nakken kan give problemer i bagparten eller omvendt osv. Derfor er det vigtigt at komme igennem hele kroppen for at få justeret/løsnet årsagen til begrænsninger og spændinger i kroppen. 

I osteopatien kan man benytte en bred vifte af værktøjer herunder kraniosakraltearpi, massage, bindevævsmassage, forskellige manuelle teknikker herunder kiropraktiske tekniker/thrust, strækteknikker, energetiske tekniker m.m. WauwHund benytter også dornterapi, meridianmassage, akupressur, afspænding af myofacielle linier, forskellige healingsteknikker, kinisiotape og fysioterapeutiske teknikker. 

Osteopatens vigtigste redskab er sine sanser og ikke mindst sine hænder da disse benyttes til at justere kroppen tilbage til balance. 

Osteopatiens oprindelse og betydning

Osteopatien blev udviklet af læge Arthur Tayler Still i 1800 tallet.

Senere er kiropraktik (mener nogen, andre mener noget andet !) og kraniosakralterapi udviklet ud fra osteopatien. 

Os betyder knogle på latin og ben/struktur på græsk. Patologi betyder sygdom på latin, pati betyder smerte/lidelse på græsk.

Hvordan foregår en osteopatisk justering hos WauwHund

Hos WauwHund foregår osteopatisk jutering ved, at man først tager en snak med hundens ejer omkring hunden herunder dens historik, udfordringer, ændringer i adfærd, bevægelsesmønstre m.m.

Herefter foretages der bevægelsesanalyse, dvs. hunden vurderes i bevægelse, herefter palperes og ledtestes hunden (bindevæv, muskler, led, organer testes og mærkes igennem), så justeres hundens skævheder, spændinger, låsninger m.m. og efter endt justering får ejeren behandlingsplan som kan indeholde forskellige fysioterapeutiske og løsgørende øvelser, massageteknikker, udtrækningsøvelser, akkupressurpunkter som skal akupresseres m.m. som ejer af hunden efterfølgende selv kan foretage derhjemme. 

Efter endt justering sendes der journal på skrift til ejer af hunden. Vurderes det nødvendigt med bach blomsterremider eller homøopati, kosttilskud m.m. vejledes der i dette. En justering varer ca 50-60 min første gang, ca 40-60 min. for opfølgning.

Da kroppen arbejder videre efter justering, anbefaler vi ro og hvile i 2 døgn efter justering. Ingen leg, hop, spring, træning, jagt, konkurrencer m.m. Enkelte hunde kan have brug for flere end 2 dages hvile.

Min hund er ikke glad for dyrlægen og andre der skal håndtere/røre ved den

Har du en hund som ikke er glad ved fremmede og berøringer, eller som har tidligere dårlige oplevelser med feks. dyrlægen eller anden behandler, måske har bidt i andre håndteringssammenhænge m.m., skal du ikke tøve med at bestille en tid.

Hos WauwHund, har vi erfaring med dette og vi vægter højt, at justering bliver på hundens præmisser og hund og ejer går herfra med en god oplevelse og lyst til at komme igen.

Giv blot besked inden/ved bestilling af tid, så vi sammen kan lave den bedste plan for dig og din hund.

Priser på Osteopati